Kontakta fotografen

Hur går en bröllopsfotografering till? – Efterarbete och leverans

Ni kunde i ett tidigare inlägg läsa om hur allt från bokning till bröllopsdagen går till. Nu är det dags för urval, lätt bearbetning, visning, retusch och slutligen leverans.

Meningen med detta inlägg är inte att i detalj beskriva hur jag bearbetar bröllopsbilder – det kanske kommer i ett senare inlägg – utan att förklara vad jag gör med bilderna och vad brudparet kan förvänta sig av det slutgiltiga resultatet.

Hemkomst

Direkt när jag kommer hem från en bröllopsfotografering läggs bilderna över i datorn. Det kommer senare automatiskt att göras en backup till ”molnet”. Mer om detta kan ni läsa här.

Mitt urval

Detta är en ganska lång och ibland ganska tröttsam process. Jag är väldigt noga i mitt urval och granskar bilderna i detalj för att välja ut de jag vill visa för brudparet.

Lätt redigering

De utvalda bilderna redigeras lätt innan jag lägger upp dem på brudparets bildsida.

Ingen retusch sker på bilderna i detta skedet.

Bildsidan

När bilderna är uppladdade till bildsidan så kommer brudparet att få en länk via mail. Detta mailet innehåller de instruktioner de behöver. På bildsidan kan brudparet titta på sina bilder, beställa förstoringar, göra urval för vilka bilder de vill ha som högupplösta eller till album. Bildsidan ligger uppe i 90 dagar och det kommer mail som påminner om detta i god tid innan sidan tas bort.

Kundens bildsida

Fakturan

I samma veva som bildsidan läggs upp kommer jag att skicka fakturan till brudparet. Fakturan förfaller efter 30 dagar.

Val av högupplösta bilder

På bildsidan kan brudparet lägga till bilder i ”favoriter”. Det är i favoriter man skall lägga de bilder man vill ha som högupplösta. När brudparet lagt det antal bilder i favoriter som ingår i det paket de valt så börjar jag med avancerad redigering av dessa.

Kundens bildsida - favoriter

Val av de förstoringar som ingår

De bilder som ingår beställs som vanligt via kundvagnen. Formatet som ingår är 30x40cm(30x45cm) och priset för det antal förstoringar som ingår i paketet kommer att dras av från totalen.

Kundens bildsida - kundvagn

Avancerad redigering och retusch

Alla ”favoriter” tittas noggrant igenom och redigeras. Nivåer ställs till perfektion och viss retusch kommer att göras. Mitt mål med retuscheringen är inte att få brudparet att se ”plastiga” ut. Jag brukar säga att helst skall man inte se att bilden är retuscherad. Jag tar oftast inte bort naturliga märken som leverfläckar, ärr etc. om inte brudparet ber om det. Tillfälliga märken som smuts, finnar, smink som runnit kommer jag att fixa till. Saker som upplevs större på bild än i verkligheten kommer jag att förminska en aning. Exempel på detta kan vara en arm som pga. hur man står blir större. Blänk i glasögon kommer också att tas bort.

Leverans

Alla digitala filer levereras på ett USB-minne som är snyggt förpackat i en ask. Förstoringar och album skickas separat.

GRATIS PDF-guide till brudpar!

"60+ underbara ställen att arrangera bröllop i Skåne"

Innehåller kontaktinfo till över 60 st arrangörer i Skåne. Ladda ner helt gratis. Jag har gjort jobbet åt er! Dessutom blir du prenumerant på "Bröllopstankar". Ett koncept som har växt fram för att ni skall få den info ni behöver. Allt för att underlätta er planering innan bröllopet.

Bekräfta nedladdning/prenumeration i mailet du får Powered by ConvertKit
No Comments

Post A Comment