Kontakta fotografen
Problemet med att visa sina priser online

Problemet med att visa sina priser online

Det finns delade meningar i frågan om det är bra eller dåligt att visa sina priser som fotograf. Jag har på senare tid valt att inte göra det. Ska försöka förklara hur jag tänker nedan.

Om du skall köpa en ny TV så tittar du troligen i olika butiker på nätet eller på stan.
Du kanske kollar upp vilken TV som fått bäst omdöme online, för att sedan se var den är billigast och slutligen köpa den på detta ställe. Detta funkar kanon, och även jag gör exakt så här när jag ska köpa en TV eller ny kamerautrustning etc.

Tänk dig nu istället att den TV du vill köpa har olika prestanda, storlek eller specifikationer och ingen av dem är den andra lik. Inte nog med det, så är priset inte relaterat till hur bra TV:n är – vilket det kanske inte alltid är i vanliga fall heller, men låt oss säga att det är så.

Lite åt detta hållet är det när du letar efter din fotograf. Alla fotografer har olika prismodell, varierande kvalité, och olika produkter som levereras i slutändan. Det går helt enkelt inte att jämföra.

Vad ingår i priset?

Att fotografering ingår får man ju förutsätta, men många fotografer har ett grundpris, och det tillkommer kostnad för förstoringar, album etc. och eftersom du inte får högupplösta bilder så är du tvingad att köpa detta utöver det pris du såg från början eftersom de lågupplösta bilderna i regel inte räcker till att göra förstoringar(detta är ju så klart meningen. Fotografer vill få merförsäljning efter bröllopet i form av förstoringar, album, tackkort etc.).

Andra väljer att ha ett paketpris och vissa tar betalt per timma, per förstoring, för retusch etc.

Varianterna är många, så det är sannerligen inte lätt att välja den bästa TV:n när alla exemplar är olika, har olika priser och kvalité. Du kan betala 40000:- för en bröllopsfotografering, men ”den andra” fotografen som bara tog 20000:- kanske hade levererat bilder som ni blivit precis lika nöjda med.

Hur stor TV behöver ni?

En bättre idé är att kolla på fotografens bilder. Bokmärk de fotografer vars stil ni fastnar för. Tänk ut om ni vill dokumentera hela er dag eller om det räcker med bara porträttfoto. Maila eller ring fotografen och prata igenom vad ni är ute efter.

Jag säljer den bästa TV:n

Jag vill få möjlighet att förklara/visa för er att jag säljer den bästa TV:n.

Om jag hade haft mina priser på hemsidan så hade ni kanske inte kontaktat mig från första början och då gått miste om de fantastiska produkter jag levererar, och det är ju synd!?
Dessutom vill jag ha den där första kontakten. Om kunden avvisar mig pga. mina priser på hemsidan så har jag ingen aning om det. Om ni däremot kontaktar mig och sedan tackar nej, så vet jag hur många som tackat nej och varför. Det är viktigt för att jag skall kunna laborera fram en så bra prismodell som möjligt.

Bli VIP hos fotografen?

Värdefulla tips och erbjudanden direkt i inkorgen, exklusivt för er som är VIP! Som tack ger jag dig en värdekod värd 500:- som du kan handla för i min shop.

Jag skickar inga spam. Säg upp när du vill. Powered by ConvertKit
No Comments

Post A Comment