Kontakta fotografen

Semesterbilder – några fototips inför semestern

Allt för ofta ser man rätt tråkiga och ointressanta semesterbilder dyka upp på sociala medier.
Men hur tar man då snygga och intressanta semesterbilder?
Här kommer några snabba tips.

1. Använd blixt trots att det är sol

Det kan låta konstigt, men egentligen är det inte det.
Många tror att sol är en bra förutsättning för att ta bra bilder. Det tror man alldeles säkert för att man har hört att svagt ljus ger dåliga bilder, och då drar man slutsatsen att starkt ljus ger bra bilder. Men när det gäller solljus så är inte problemet att det är ljust, det är den minimala pinnåls-lampan till ljuskälla som är på himlen(solen) som är problemet.
Små ljuskällor ger skarpa kontraster och fula skuggor på det objekt du fotograferar. Låt blixten lätta upp dessa fula skuggor!

Lamai,Samui,Thailand,resa,vacation,

2. Ta med kameran i vattnet

Det är faktiskt riktigt kul att bada med kameran!
Du ska så klart inte doppa kameran i vattnet, eller få in fukt i den, men en sak som gör ett foto intressant är att göra något oväntat. Prova!

Thailand,asia,beach,sun,vacation,

3. Fotografera tidigt på morgonen när vyerna är tomma

Wow! Fotografera solnedgången. Helt fantastiska bilder. Detta är helt sant, men för att lyckas med denna typ av bild behöver du ha ett städat landskap helst utan andra turister som vill ta snygga solnedgångsbilder. Vet ni vad!? Prova att stiga upp tidigt på morgonen innan solen går upp. Va på plats ca 1 timma innan. Lugnet ni får vid denna tid får ni inte på kvällen och soluppgång är minst lika fint som solnedgång.

China,Great Wall,Kina,Kinesiska muren,panorama,resa,travel,

4. Ha alltid med kameran för att fånga det oväntade

Jag lovar. Om du inte har med dig kameran så är det precis då det händer. Om du tycker att kameran ät jobbig att bära, skaffa en som är lätt. Det är viktigare *att* du har med dig kameran än *vad* du har med dig för kamera.

Lamai,Samui,Thailand,resa,vacation,

Bli VIP hos fotografen?

Värdefulla tips och erbjudanden direkt i inkorgen, exklusivt för er som är VIP! Som tack ger jag dig en värdekod värd 500:- som du kan handla för i min shop.

Jag skickar inga spam. Säg upp när du vill. Powered by ConvertKit
No Comments

Post A Comment