Kontakta fotografen
Frågor & Svar - Bröllopsfotografering

Vanliga frågor & svar – Bröllopsfotografering

Får vi högupplösta bilder?

Ja, jag levererar bilder högupplöst på ett USB-minne.

Hur bokar vi en bröllopsfotografering?

Kontakta mig via formuläret eller ring, så bokar vi er bröllopsfotografering. När det närmar sig bröllopsdagen så kommer jag att kontakta er för att boka in ett personligt möte.

Personligt möte?

Under vårt personliga möte går vi igenom vad ni har för önskemål och vad ni förväntar er av fotograferingen. Vi diskuterar detaljer runt bröllopsdagen. Om vi redan bestämt plats för porträtt så är det lämpligt att vi träffas där. Vi kan göra en provfotografering om ni vill känna på hur det är innan det är skarpt läge.

Vad händer sedan?

Jag lägger stor vikt vid förberedelser och är alltid på plats en tid innan bröllopet för att ”reka”. Jag tittar ut hur jag på ett praktiskt sätt kan lägga upp fotograferingen så att det går så smidigt som möjligt när tiden är inne.

Hur går porträttfotograferingen till?

Vi träffas i god tid på den plats vi valt ut tidigare. Räkna med 2 timmar effektiv fotografering för porträtt samt extra tid för eventuell transport.

Vad händer om det regnar?

Vi jobbar med det väder som vi bjuds på. Jag har detta i åtanke när jag planerar fotograferingen. Det finns alltid en backup-plan.

Vid lätt duggregn är det absolut inga problem rent foto-mässigt, snarare kan lätt regn göra bilderna än mer färgrika. Om ni är rädda om frisyren så kan någon släkting vara med och diskret hålla ett paraply över er.

Alla tänker olika runt detta. Vissa finner sig i att det regnar lite och vill till och med göra ”en grej” av regnet. Andra vill inte alls att det skall synas på bilderna. Jag förstår båda synvinklar. Det är lite detta vi har planeringsmötet till, att diskutera hur vi gör i olika scenarion.

Varför får vi inte se alla bilder?

Efter en fotografering kan det vara många bilder som ser nästan likadana ut. Det är inte ovanligt att det blir 400 bilder från en enda fotografering eller flera tusen bilder från en hel dag. Att jag gör första urgallringen och endast lämnar några fåtal bilder av varje gör det mycket lättare för er. Det ger också mig möjlighet att gallra ur de bilder som inte håller tekniskt bra kvalité.

Har du någon fotostudio?

Nej. Kort och gott så gillar jag att jobba on-location. Bara för att jag inte har en fast studio så betyder det inte att vi inte kan ta bilder i studiostil. Jag har mobil studioutrustning som jag tar med mig ut på fältet.

Varför betala för en bröllopsfotograf, när en vän till oss har en grym kamera och har sagt att han kan ställa upp?

En professionell fotograf är förberedd på att vad som helst kan hända. Går kameran sönder så har man en reservkamera. Det är väldigt vanligt att man tror att om man har en bra kamera så tar man automatiskt bra bilder, men en bra bild hänger inte på utrustningen. Alla professionella fotografer vet att för en bra bild behövs bra ljus. Som professionell har man utrustning för att få bra ljus även när det naturliga ljuset inte är på plats. En professionell fotograf vet vad som krävs för att leverera de bilder ni vill ha. Ditt bröllop är en av de viktigaste händelserna i ert liv. Vågar ni chansa?

Vem äger rättigheterna till bilderna?

Fotografen äger alltid fulla rätten till bilderna. De kan användas fritt av fotografen i marknadsföringssyfte om ej annan överenskommelse finns. Bilderna får dock ej säljas vidare för marknadsföring av annan kund utan er tillåtelse.

GRATIS PDF-guide till brudpar!

"60+ underbara ställen att arrangera bröllop i Skåne"

Innehåller kontaktinfo till över 60 st arrangörer i Skåne. Ladda ner helt gratis. Jag har gjort jobbet åt er! Dessutom blir du prenumerant på "Bröllopstankar". Ett koncept som har växt fram för att ni skall få den info ni behöver. Allt för att underlätta er planering innan bröllopet.

Bekräfta nedladdning/prenumeration i mailet du får Powered by ConvertKit
No Comments

Post A Comment